Beküldő: zoli | 2024. 03. 07., cs – 13:17

Windows 11 telepítés

Windows 11 telepítés

Jobb elkerülni, hogy feltelepítsük, mint amikor már az egyetlen „visszaút”, az csak egy előző rendszer újratelepítése lesz.

Aki szereti az újdonságokat, csak az telepítsen Windows 11-et. Ugyanis olyan, hogy downgrade (visszafejlesztés, visszatérés egy előző verzióra) funkció korlátozott a Windowsok alatt.

Ha meggondoljuk magunkat és már átfrissítettük a Windows 10 rendszerünket 11-re, akkor csak újratelepítéssel oldható meg, ha kifutottunk a 10 napból, hogy ismét a Windows 10-et tudjuk használni.

A megoldást itt találod:

https://laptop-doki.hu/windows-10-visszaallitasa

Frissítés: amennyiben a hivatalosan leírt követelményeknek nem felel meg az asztali , vagy hordozható számítógéped, keress bizalommal és hozd el az eszközöd hozzám, és nagy eséllyel fel fogom tudni telepíteni a Windows 10-et, Windows 11-et a gépedre. Lényeg: amennyiben a Windows 10 használhatóan fog futni a mostani eszközödön, úgy a Windows 11 is használható lesz, ha én telepítem neked.

Elérhetőségeim:

Hívj a következő számon:

 

vagy írj

A Windows 10-ről lehetőleg ne akarjunk közvetlenül átfrissíteni 11-re. Amennyiben mindenképpen Windows 11-et szeretnénk használni, nagyon ajánlott, hogy egy tiszta telepítést végezzünk és ne használjuk az átfrissítés funkciót! Nagyon leegyszerűsítve mi történik, amikor a Windows által felajánlott átfrissítést használjuk? Az előző operációs rendszer (alapesetben Windows 10) „maradványai” is ott maradnak majd az átfrissítés után. Ezekre nincs szüksége az új rendszernek(nekünk meg pláne) és csak felesleges helyet foglalnak el a számítógépünkön.

Jó lenne, ha ezek a felesleges állományok maguktól eltűnnének a folyamat befejezése után, de általában ez nem történik meg.

Nekünk kell „manuális” kipucolnunk a felesleget(régi frissítések, régi eszközillesztők, regisztrációs bejegyzések..stb.) különböző szolgáltatásokkal, alkalmazásokkal. „Magától feltelepült/átfrissült a rendszerem Windows 11-re”

Ilyen nincs! „Magától” biztosan nem fog! Nekünk kell „megengedni” neki.

Ezt úgy is hívják a szakmai nyelvben, hogy „felhasználói beavatkozást igényel”.

Tehát, amikor átfrissült, akkor bizony mi kattintottunk rá és engedtük meg neki, hogy letöltse és feltelepítse az új rendszert, még akkor is ha ez egy frissítésnek van „álcázva”. Hogyan tudjuk ezt elkerülni? A legjobb módszer, ha időnként megnézzük milyen frissítéseket ajánl fel nekünk a Windows 10. Ezt a „Gépház/Frissítés és biztonság” rész alatt találjuk. Vagy begépeljük a tálcán lévő fehér színű keresőmezőbe, hogy „ Frissítések keresése „. Az első szó begépelése is elég és ki fogja dobni nekünk a teljes találati szöveget.

A legfelső résznél fogja jelezni, ha a gépünk megfelel a Windows 11 elvárásainak. Itt két opció lesz: - letöltés és telepítés - egyenlőre a Windows 10-nél maradok Ha az utóbbit választjuk, akkor egy darabig békén fog hagyni minket a Windows 11-re való átfrissítés lehetőségével.

Ha Windows 11-et szeretnénk, akkor se válasszuk az első opciót, mivel ilyen esetben nagyon ajánlott egy tiszta telepítő használata (korábban ezt már említettem). A végére még egy fontos információ. Az, hogy a Windows 10 azt „mondja”, hogy a gépünk megfelel a Windows 11 futtatására, önmagában nem feltétlenül igaz. A Windows 10-et is rengeteg asztali/hordozható számítógépre fel lehet telepíteni.

Futni fog rajtuk, csak éppen használhatatlan lesz.

Példák a „használhatatlanságra”: kb. 5-15 perc várokozási idő mire a rendszer betöltődik, illetve amíg a számítógép kikapcsol kb. 5 perc várokozási idő mire egy megnyitott program elindul, vagy mire bezáródik ha a háttérben a Windows frissít akkor még az egérmutató is belassul, illetve akadozik a mozgása lassú programtelepítés állandóan magas processzorhasználat állandóan magas memóriahasználat állandóan magas háttértár használat (írás/olvasás)

A felsoroltak alapján hatalmas lesz az élményromlás, még akkor is, ha mi csak „internetezésre” szeretnénk használni a gépünket.

Amennyiben szeretne Windows 11-re váltani, vagy a már feltelepült Windows 11 helyett szeretne visszatérni a Windows 10-re, illetve „fejleszteni” szeretné a számítógépét, keressen bizalommal.

Megtalálható vagyok a GoogleMaps-en is.